Om Julie og Loop Company

Metoder til udvikling og innovation.

Mine kernekompetencer og dermed udgangspunkt for Loop Company er udvikling og innovation. Jeg hjælper organisationer og virksomheder i det offentlige og den private sektor med at styrke og udvikle en innovativ kultur.
Jeg har stor opmærksomhed på at gode udviklings- og forandringsforløb i organisationer kræver gode, enkle og involverende værktøjer og processer. Involvering og anerkendelse af ressourcer i organisationen er en forudsætning for forankring.

Tilgang til opgaven:

Mit udgangspunkt for at løse opgaver, for og med virksomheder og organisationer er samarbejde. Jeg vil meget gerne løse opgaver sammen med mine kunder. Jeg har en værktøjskasse og nogle metoder og en stærk sans for proces og kompetencer. Men det er i samarbejdet værdien opstår.

Det er min grundlæggende forståelse at jeg ikke skal komme med løsningen men skabe den i samarbejde med mine kunder. Den viden og de erfaringer der findes i organisationen, bringer vi i fællesskab i spil.

De værktøjer og processer, den viden og inspiration jeg kommer med, og gerne vil bringe i spil i en dialog med mine kunder, udvikles og tilpasses i samarbejdet. Jeg ønsker at samarbejdet sætter sig spor i form af metoder og værktøjer, som mine kunder efterfølgende vil føle sig klædt på til at bruge.

Julie Kjær-Madsen

Specialist i koncept – og produktudvikling og har en Master Practitioner in Concept Making and Business Innovation fra 180 Academy.

Jeg startede som designer og konceptudvikler på KOMPAN, hvor jeg arbejdede en årrække. Jeg fortsatte på LEGO som Design Manager og Director med ansvar for udvikling af en række produktlinjer og leder af en stor medarbejdergruppe. Derefter arbejdede jeg i et par år som kulturkonsulent i Odense kommune, med ansvar for et kvalificeret kulturtilbud til børn og unge. Dernæst gik turen til Danfoss Universe, som innovationschef, med ansvar for tværfaglige projekter og udvikling af parkens udstillinger og formidling.

De seneste 9 års arbejde i Loop Company, har givet et stærkt erfaringsgrundlag for facilitering af innovationsprocesser, udvikling af organisationer, processer og kompetencer, konkret udvikling af produkter, koncepter og formidlingskoncepter, og ikke mindst implementering af nye processer.

Samarbejde, associering og tilknytning

Associeret I Finanssektorens Uddannelsescenter

Jeg er tilknyttet Finanssektorens Uddannelsescenter. Jeg underviser på innovationsmodulet i Master i Ledelse, som vi afholder i London. Derudover bistår jeg pengeinstitutter med forskellige innovationsopgaver. Udvikling og facilitering af talenthold, innovationsprocesser og koncept- og produktudvikling.

https://www.finansudd.dk/om-os/associates/

Tilknyttet mødeleder i innovations-netværksgrupperne

Jeg er mødeleder for innovationsgrupperne i EGN. Her har jeg fornøjelsen af at lede møder og den faglige dialog og møde innovationsfaglige kolleger fra virksomheder over hele landet.

https://www.egn.dk/

Samarbejde

“Hvad nu hvis vi brugte designtænkningens metoder, metoder der har bevist deres værdi i innovationsprocesser igennem en årrække, i forankrings- og forandringsprocesser? Hvad nu hvis vi arbejder med at prototype adfærd i organisationen i involverende samskabende processer, som vi involverer kunder?”

De to spørgsmål var udgangspunktet for udvikling af en ny uddannelse. En uddannelse, som jeg har udviklet sammen med Kirsten Krogh Jensen, og hvor vi ‘blander blod’ og erfaringer fra mange års arbejde med dels designtænkning, dels organisationsudvikling.

http://www.we-organisations.dk

Samarbejde i netværk

Nye perspektiver fra toppen af bjerget

Jeg arbejder i netværk med en række kompetente konsulenter og virksomheder, med komplimenterende fagligheder. Vi inddrager hinanden efter behov.

Faste samarbejdspartnere er:

Jette Svane; Ved5tiden

Jonas Agersø; video-journalist

Kirsten Krogh Jensen; Out-of-the-Box.

Sune Kjems; VIA design

Ida Vesterdal; VIA-Design

Nicolai Mendgaard; MADE Design.

Man skal gøre det der gør én allermest glad, og som fylder batterierne op. Jeg har fundet ud af hvad det er for mig.

Gennem de sidste mange år har jeg opsøgt naturen og især bjergene. Hver gang jeg begiver mig afsted for at vandre ind til et bjerg og bestige det, skaber jeg tid til refleksion og eftertanke. Ofte bringer jeg nye perspektiver på mit arbejde med mig hjem.

 

Man kan lære meget om sig selv, når man vandrer. Hvor er mine grænser og hvad gør jeg når jeg møder dem? Hvordan overkommer jeg udfordringer og håndterer modstand?

Jeg bruger ofte min bjergbestigning i foredrag og oplæg, når jeg bliver bedt om at snakke om det, at sætte sig mål.